Tuotantoympäristö

Käännös­projektit toteutetaan Linux-alustalla ajettavassa Windows -virtuaali­ympäristössä. Pääasiallisia käännös­työkaluja ovat SDL:n SDL Trados Studio 2014 ja Trados 2007 Freelance 8.0, mutta myös memoQ kuuluu valikoimaan.

Myös asiakkaan toimittamien käännöstyökalujen käyttö voi tulla kyseeseen, samoin asiakkaan tai kolmannen osapuolen hallinnoimien käännös- ja/tai termipalvelimien käyttö.

Käännettävä materiaali voidaan toimittaa esim. tunnettujen toimistosovellusten tukemissa muodoissa (MS Office, OpenOffice, LibreOffice jne.), mutta myös monenlaisia tagein varustettuja formaatteja voidaan käyttää (xml, html jne.).

Muissa projekteissa (ohjelmointi, web-kehitys, kuvankäsittely, grid-laskenta jne.) toimitaan Linux- ja Sun Solaris -alustoilla.

Asiakkuussuhteen sitä edellyttäessä voidaan sähkö­posti­viestien vaihto NITTin ja asiakkaan välillä toteuttaa alle­kirjoitettuna ja tarvittaessa myös salattuna, mikäli asiakkaan ympäristö tukee OpenPGP-yhteensopivaa julkisen avaimen salaus­menetelmää.