Nukkekotiasiaa / About doll houses

Ei, en ole alkanut tekemään nukkekotia… Mutta kävin Forssassa Wanhan ajan lelumarkkinoilla ja Turussa Nukkekotiasuntomessuilla.

Ostin Marille tuliaisiksi pieniä kirjoja ja lankakeriä. Innostuin myös itse virkkaamaan korin langoille ja muutaman pitsiliinan. Lisäksi tulostin muutaman ristipistolehden hänen kauppaansa. Lähetin muutaman pitsiliinan myös Kirsin kauppaan. Virkattu kori on noin 2 euron kolikon kokoinen. Edit: Ristipistolehdet on tehty niin, että tallensin lehtien kansikuvia koneelle, lisäsin Wordiin ja pienensin kuvat sopivan kokoisiksi. Tulostin ja taitoin kaksinkerroin (tausta on ihan valkoinen).

Turun nukkekotiasuntomessuilla oli tosi kivoja nukkekoteja. Kyllä ihmiset ovat kekseliäitä – oli kemikaaliota, lääkärinvastaanottoa, huussia, baaria, kangaskauppaa, joulukotia yms. yms. yms. Tosi kivoja olivat myös nukkekodin nukkekodit ja niissä olevat tavarat (1:144).

I visited some doll house shows and they were really nice. I bought some yarns and books for Mari. I also crocheted a basket for yarns and some tableclothes for Mari’s and Kirsi’s doll house shops.


This entry was posted in Askartelu, Virkkaus. Bookmark the permalink.

7 Responses to Nukkekotiasiaa / About doll houses

 1. Virpi says:

  Vautsi, tuollainen rp-lehtikokoelma saa kenet tahansa kateelliseksi! Kuviasi katsottua alan taas minäkin haaveilemaan nukkekodista…

 2. Onpa kerrassaan suloisia ja varmasti vaikea tehdä.

 3. Ninnu says:

  Pieni on kaunista! Taitavasti tehtyjä.

 4. Mari says:

  Ihania! Kiitos vielä tuliaisista, voi että ne on niin kivoja.
  Nyt ehdin taas käsitöiden pariin, keskivikon jälkeen en ehtinytkään pistoakaan tekemään, innolla neulan varteen ihan kohta :)

 5. Kirsi says:

  Kiitos pitsiliinoista! Ne on kyllä nätit. Tänään avaan – ihan kohta – blogin Emman ja minun nukkekotiharrastukselle. Nuo käsityölehdet on tosi hienoja!

 6. Aah, ristipistolehdet minunkin nukkiksestani puuttuvat, joten täytynee tehdä! Muita lehtiä kyllä jo löytyy. Mutta minähän ehdin hyvin, kun mulla ei ole kässykauppaa, ihan yksityiskoti vaan, ja niihinhän lehdet tulee usein myöhemmin kuin kauppoihin, engl. lehdet ainakin :). Kiva idea!

 7. Maria says:

  Kertakaikkiaan suloisia! Kerro miten nuo lehdet olet tehnyt, hienoja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Practice your math! :) / Harjoittele matikkaa! :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.