Erään ristipiston tarina / Story of a cross stitch design

Mirabilian Midsummer Night’s Fairy valmistui 21.10.2006 klo 19:27. Tilasin tarvikkeet Ateljee Digitaliksesta. Työ on tehty 32 count pellavakankaalle. DMC:n muliinilangan sävyjä työhön tarvittiin noin 30. Lisäksi tarvittiin Kreinikin erikoislankoja ja satoja helmiä :)

Uusinta kuvaa napsauttamalla näkee sen vähän isommassakin koossa. Muista on linkit poistettu.

Lokakuu 2006:
Keiju on vihdoin valmis!

Lähikuva siivestä

Kesäkuu 2006:
Alkukesästä tein keijua ahkerasti. Jonkin verran helmiäkin olen lisäillyt. Pitäisi taas jatkaa…

Syksy 2005:
Aika vähän olen edistynyt. Toinen siipi on puolivälissä. En ole ottanut uutta kuvaa.

Nyt on juhannus. Työ on edistynyt ihan vähän – olen saanut toista siipeä tehtyä jonkin verran. Mutta olen keskittynyt neulomiseen ja juhannuskuoriswappiin. Lisäksi olen joutunut pitämään taukoa niskavaivojen takia.

Kuudes kuva työstä lisätty 14.4.2005

Olen päässyt sinuiksi metallilankojen kanssa. Toinen siipi on valmis, toista olen jo vähän aloittanut. Vielä pitää tehdä oksa, jolla keiju istuu ja sitten on edessä valtava helmiurakka.

Viime syksynä, kun aloitin tätä, ajattelin, että tämän tekemiseen menee ainakin kaksi vuotta. Mutta taitaa valmistua vähän nopeammin :) Oikeastaan haaveena olisi saada keiju valmiiksi juhannukseksi… saattaa kyllä olla, että jää haaveeksi.

Viides kuva työstä lisätty 7.2.2005

Nyt tämä alkaa jo vähän näyttää keijulta :) Metallilankojen kanssa työskentely ei tunnu yhtään kivalta. Teen ensin muliinilangalla ja sitten päälle metallilangalla. Vaikutelma ei varmasti ole ihan sama kuin pitäisi, mutta näin säilyy hermot edes vähän paremmin…

Neljäs kuva työstä lisätty 12.1.2005.

Hame alkaa olla valmis. Helmet lisään vasta lopuksi. Nyt teen keijun ylävartaloa. Siitä on jo vähän valmiina, kuva tulee sitten joskus taas.


Kolmas kuva työstä lisätty 7.11.2004.

Tässä taas pitkästä aikaa uusi kuva työstä. Hameesta ei puutu enää kovin paljon :) Valmistuu hitaasti mutta varmasti.

Toinen kuva työstä lisätty 19.9.2004.

Oli pakko kokeilla vähän metallilangoilla kirjailua. Aika hankalalta tuntui… Mutta toivottavasti Thread Heaven auttaa.

Ensimmäinen kuva työstä lisätty 2.9.2004.

Työn teko alkoi elokuun puolivälissä. Aloitin työn keskeltä. Olisi ehkä ollut mukavampi aloittaa keijun kasvoista ja ylävartalosta. Nyt nimittäin tuntuu, että työstä ei vielä pitkään aikaan saa mitään käsitystä, mikä siitä on tulossa. Olen saanut vasta vähän hametta tehtyä.