Matkakertomus

Toistaiseksi vain suomeksi / later in English

Sää

Säät suosivat meitä todella. Ensimmäinen viikko oli ehkä suomalaiseen makuun vähän turhankin kuuma: 34 astetta ja aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta. Toinen viikko oli suomalaista suvea parhaimmillaan, aurinkoista ja yli 20 astetta. Yhtenä päivänä oli koleaa ja sateista.

Sunnuntait

Matkan parasta antia olivat sunnuntait. Ensimmäisenä sunnuntaina roomalainen ystäväperheemme esitteli meille Roomaa. Kävimme Vittorianon huipulla hissillä, Trevillä, Espanjalaisilla portailla, Piazza del Popololla, syömässä Picchiossa jne.

Toisena sunnuntaina menimme Francescan perheen kanssa Ostia Anticaan, Rooman vanhaan satamakaupunkiin. Ostia Antica on aivan upea paikka, sinne kannattaa mennä, jos vain suinkin on aikaa ja mahdollisuus.

Kiitos Francesca, Pino, Claudia ja Lavinia!!


Ostia Antica

Kirkot ja muut rakennukset

Kilometrejä kertyi runsaasti, kun kävelimme ristiin rastiin Roomaa ihaillen vanhoja rakennuksia. Tuntui, että jokainen katukivikin huokui historiaa. Tuli nähtyä Pietarinkirkko ja 22 muuta kirkkoa (sisältä). Kolosseumi, vatikaanin museot, capitoliumin museot, pyramidi jne.


Ruoka

Hannaliinin vinkin mukaan kävimme pari kertaa Andreassa. Se olikin oikein mukava paikka, hyvä ruoka ja ystävällinen palvelu. Francesca vinkkasi l’insalata ricca -ravintolaketjusta. Siellä kävimmekin aika monta kertaa syömässä ihania salaatteja. Al Picchio oli tosi kiva trattoria. Siellä kävimme Francescan, Pinon ja Claudian kanssa syömässä ja vielä pari kertaa kahdestaankin. Tähän mennessä paras tiramisù on saatu Al Picchiossa. Italialainen jäätelö… voiko parempaa olla! Della Palman valikoimista löytyi toistasataa jäätelömakua.

Käsityöt

Kahden käsityöliikkeen osoitteen otin mukaan, kun matkalle lähdettiin. Toinen oli Lana Gatto ja toinen oli ristipistoliike Via valle di Aurelialla. Lana Gatto oli häipynyt Rooman katukuvasta ja ristipistoliikkeeseen emme jaksaneet/ehtineet mennä. Ihan sattumalta törmäsin Coperfil-nimiseen kauppaan, josta ostin nuo edellisen viestin langat. Tuo kauppa oli lähinnä vaatekauppa, mutta siellä myytiin myös lankoja. Ristipistolehtiä ostin Le idee di Susannan, ricAmaren, appassionate di punto crocen sekä kahden lehden “yllätyspaketin”. Paketissa oli Cose…belle -lehden joulunumero vuodelta 2006 sekä syys/lokakuun numero vuodelta 2004. Mutta eiväthän ristipistot vanhene, joten ihan kivat lehdet sain 4,95 eurolla! Sitä jäin vähän ihmettelemään, mistä roomalaiset ostavat ulkomaiset lehtensä – lehtipisteitä oli kaikkialla, mutta yhdessäkään en nähnyt muuta kuin italialaisia lehtiä. Tähän vielä kuva eräänlaisesta pitsistä – marmori taipuu vaikka mihin osaavissa käsissä!

Kissat

Kissoja nähtiin aika paljon. Rooman kulkukissat viedään Largo Argentinalle ja siellä ne saavat rauhassa oleilla. Ilmeisen hyvin ne siellä viihtyvätkin – aika pulskilta näyttivät :) Sieltä voi myös adoptoida itselleen kissan. Muutama kulkukissakin näkyi – mm. meidän hotellin edustalla asusti kaksi suloista keltaista kissaa. Janiculumilla nähtiin musta erittäin leikkisä pentukissa. Ostiassa näimme viisi kissaa, mutta ne olivat selvästi kotikissoja – niillä oli ruoka- ja vesikupit, mistä kävivät syömässä ja kaulassa pannat.Hotellikissat


Kissakuvakimara

Liikenne

Rooman liikenne on paikoin aika kamalaa. Kapeilla kujilla ajetaan tosi kovaa ja muuten siellä vielä pärjäisikin, mutta ne skootterit… Niitä on tuhansittain ja skootterilla puikkelehditaan milloin mistäkin kolosta ja välillä vähän vastaantulevien kaistallakin.

Valokuvat

Valokuvia matkalla kertyi 2090 kappaletta… muutamia niistä laitan weppisivuilleni lähiaikoina.

Nyt lähdemme syömään Trattoria Romanaan :)

This entry was posted in Italia, Italy, Matkat, Traveling. Bookmark the permalink.

9 Responses to Matkakertomus

 1. Mari says:

  Tuttuja maisemia ja niin kauniita :).
  Täydellisen kuuloinen matka teillä, ruokajuttuja varsinkin oli tosi kiva lukea.

 2. jaanaL says:

  oih!!!
  Pientä kateellisuutta täällä…

 3. Hannaliini says:

  Ihanan kuuloinen matka!

 4. Emma says:

  Mukavan oloinen matka on teillä ollut ja maisemat ovat tutun näköisiä myös minulle. ;) Nyt on pakko kysyä tuon teidän hotellin nimeä, kun näyttää sekin tutulle…

 5. Sari says:

  Kiitos kommenteista!

  Emma: hotelli oli Milani lähellä Terminin asemaa.

 6. Emma says:

  Ok. Näytti tutulta, mutta ei ollut sitten sama. Meillä oli Europa ja myös lähellä Terminin asemaa. ;)

 7. Irmeli says:

  Hienoa, että matkasi oli onnistunut ja antoisa. Kauniita kuvia ja hauska kissakimara.

 8. anne-mari says:

  Oi ihanaa! Italia on vienyt munkin sydameni. Toivottavasti paasen joskus kaymaan uudestaan.

 9. Vuokko says:

  Itselle tuli ainakin vastaan monta kirja-lehtikauppaa Roomassa ja muualla Italiassa, joissa myytiin sitten niitä ulkomaalaisia lehtiä. Tosin tuli kyllä vaan ostettua niitä italialaisia kun ulkolaisia saa täältäkin samaan hintaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Practice your mathematics :) Harjoittele matematiikkaa :) *