Lelukauppa Faabeli / Toy shop Faabeli

Olen ihastellut ystävien nukkekoteja ja miettinyt, josko itsekin sellaisen tekisin. Eräänä iltana mieleeni juolahti, että haluaisin, että nukkekodissani olisi satuaiheisia asioita. Siitä voisi tulla vaikka satukauppa ja sen nimeksi tulee Faabeli. Oli kuitenkin niin hankala miettiä pelkkiä satuaiheita, että siitä tuli sitten lelukauppa, jossa myydään kaikenlaisia satuihin liittyviä asioita, mutta myös leluja.

Ensi töikseni tilasin Riimikosta pienen kauppahuoneen. Kaupan omistaja Iiris-neiti on tehnyt pikkuhiljaa remonttia. Tapetit ovat Presentosta, lattiaparketti Minimaailmasta, samoin valaistus Minimaailmasta. Nyt on kauppahuone valmis, huomenna laitetaan lisää kalusteita paikoilleen ja sitten tavaroita hyllyihin. Iiris on toiveikas, että kauppa saadaan auki jouluksi :)

My friends have so nice doll houses and I have thought that I would like to have one too. This is my new toy shop “Faabeli”. I ordered the house from Riimikko. Wall papers are from Presento, parquet and lights are from Minimaailma. Name of the vender is Iiris and tomorrow she will put more furniture in place and also some toys. She hopes that the shop can be opened before Christmas.

Parketin sovittelua ja Iiris miettii kaupan valaistuksia.
New parquet, Iiris thinks how the lights could work.

Tapiseerausta.
Iiris puts wall papers.

Valaistus asennettu.
The lights are ready.

This entry was posted in Doll house, Faabeli, Nukkekoti, Ristipistot. Bookmark the permalink.

11 Responses to Lelukauppa Faabeli / Toy shop Faabeli

 1. Kirsi says:

  Oih, minä menin kuvista niin sekaisin, etten meinannut osata täyttää tuota “harjoittele matematiikkaa” -osiota! Näyttää niin kivalta! Kyllä nyt tulee hirmu hinku saada omakin lelukauppa aikaiseksi. Ja valotkin! Se on kertakaikkiaan hieno asia! Minulla ei ole yhdessäkään talossani valoja :( ja valot on kyllä niin tärkeät tunnelman tuojat. Ja kuten lauantaina meillä varmaan huomasit, niin aika pimeätä oli eli valojen ansiosta nukkekodin sisustuskin näkyy sitten paremmin. Onnea kaupan perustamiseen :)

 2. On kyllä niin nätti – ja hyvin vielä ehtii joulusesonkiin mukaan :D.

 3. Päivikki says:

  Oih, tuohon kauppaan olis kiva tulla asiakkaaksi, kenties siellä pääsee osaksi satua ja muuttuu vaikka prinsessaksi. Avajaisia odotellaan.

 4. Maria says:

  Oi miten ihana lelupuoti! Kiva idea:).

 5. Johanna P says:

  Voithan keksiä satuaiheisista vaikkapa Beatrix Potter, Punahilkka, metsän eläimet, Nalle Puh metsässä, Taikametsä jne… nukkekotiaiheisen vaikkapa vuodenajan mukaan vaihdellen…

  Johanna

  • sari says:

   Kyllä satuaiheita pyörii mielessä vaikka kuinka, mutta kun ei löydy tarpeeksi pieniä esim. miniatyyri-Pettereitä, prinsessafiguureita tms. Figuurit ovat kaikki pikkuisen turhan isoja. On minulla Petteri Kaniini -kirjoja, mobile, sätkynukke satupelejä, prinsessa-värityskirjoja…

 6. Virpi says:

  Kiva idea ja hienosti edistyy.

 7. Mia says:

  Oih, ihana!! Ja taas lisää inspiraatiota oman nukkiksen aikaasaamiseksi :)
  Lykkyä Iirikselle kaupan valmisteluissa!! :)

 8. Lumiruusu says:

  Ei voi ollaakaan hurmaavampaa projektia-miniatyyri lelukauppa !
  puuhakkaan oloinen Neiti Kauppias siellä laittaa paikkoja valmiiksi :)
  Minä ainakin tulisin tuonne asiakkkaaksi :)

 9. Mari says:

  Upea putiikki Iiriksella! En malta odottaa mitä hän siellä tulee myymään :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Practice your mathematics :) Harjoittele matematiikkaa :) *