Porrasprojekti, osa 5/314

Portaat tulivat rakennussarjana Minimaailmasta. Päädyimme malliin, jossa on kaksi porrasjaksoa ja niiden välillä tasanne; se vaikutti helpoimmalta sovittaa talon tulevaan eteiseen.

Porrasjaksot liimattiin epoksiliimalla välitasanteeseen kahdesta suunnasta, portaiden sivut tulivat siis 90 asteen kulmaan toisiinsa nähden. Kummastakin jaksosta napsaistiin yksi askelma pois, jolloin kokonaiskorkeus osui riittävän lähelle suunniteltua alakerran korkeutta.

Päätimme maalata portaat valkoisiksi ja petsata (erilliset) astinlaudat ja kaide tammenvärisellä petsillä, siis samalla kuin lattia on tarkoitus käsitellä. Yksi vastaan tullut yllätys oli Helmi-huonekalumaalin heikohko peittävyys. Portaat ovat nyt saaneet kolme maalikerrosta; ennen 3:tta ne hiottiin kevyesti 240-paperilla. (Astinlautojen liimauskohdat jätettiin maalitta.)

Traput on maalattu - taas kerran

Kaide on petsattava ja tolpat maalattava ennen lopullista kokoamista. Yhtä ja toista pientä mietittävää on tullut vastaan ja tulee varmasti vieläkin – osaset eivät aivan sovi yhteen kuin Lego-palikat…

Tolpat yhtä paksuja? Ei nyt sentään...

Tolppien yläpäiden pitäisi upota kaiteessa olevaan uraan, mitä ne eivät tokikaan kaikki tee. Pientä vuolemista tiedossa.

Puuvalmis ei ole sama kuin maalausvalmis...

Yksi niistä monista asioista, joita aloittelija on tässä saanut oppia, on se, että jos haluaa tietää, onko puun pinta todella tasainen, se kannattaa maalata :-) Pieni hionta kannattaa aina.

Kaksi maalikerrosta saa riittää näille tolpille

This entry was posted in Askartelu, Dollhouse class, Nukkekotikurssi. Bookmark the permalink.

2 Responses to Porrasprojekti, osa 5/314

  1. Eila says:

    Olipas kiva lueskella tämän blogin postauksia! Jännityksellä jään odottelemaan taloprojektin edistymistä.

    • sari says:

      Kiitos Eila! Jännää tämä onkin :) Minäkin olen maalannut ja tehnyt pieniä puutöitäkin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Practice your math! :) / Harjoittele matikkaa! :) * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.