Joululahjat / Christmas presents

Tässä lahjoja, joita tänä vuonna laitoin paketeihin. Maijulle kudoin musiikkiaiheiset lapaset. Alkuperäinen ohje on Anne Neumannin “Fingerless Gloves Musica“. Bettan2010 on muunnellut ohjetta ja nämä minun tekemäni ovat tämän ohjeen mukaan paitsi että olen hiukan itsekin tehnyt muutoksia. Nämä lapaset valmistuivat vasta joulupäivänä, kun kudoin peukalon ensin tuon alkuperäisen ohjeen mukaan ja se tuli ihan liian ylös. Jouduin purkamaan puolet lapasesta ja niinpä valmistuminen vähän viivästyi. Lankana Maija.

Here are presents that I gave to my friends. I knitted these Musical Mittens for Maiju. The design is originally Anne Neumann’s “Fingerless Gloves Musica“. Bettan2010 has changed the design and I used her design with these mittens.

Annille kudoin merihevosaiheiset lapaset. Näidenkin ohje on Ravelryssa – Torirot Designin Hippocampus. Vähensin silmukoita ja jouduin piirtämään mallin uusiksi, mutta tuota mallia on käytetty tässä inspiraationa. Lankana Maija.

These seahorse mittens are for Anni. And the design is from Ravelry Torirot Designin Hippocampus. I changed the design a bit.

Sitten virkattuja lahjoja. Marille oli joulukalenterissa heijastinlangasta virkattu lumihiutale. Soilelle virkkasin enkelin ja samoin itselleni, kun kaikki heijastimet olivat kadonneet jonnekin. Pikkuruiset pannulaput ovat Marin nukkekotiin.

I crocheted some reflectors. The snow flake is for Mari, angel for Soile (another angel is for me) and little kettle holders are for Mari.

Ristipistoaiheisia lahjoja Marille joulukalenteriin luukkuun 24 päärynäpuukoriste (uusimmasta Just Cross Stitch -lehdestä) ja luukkuun 25 sydänrasia. Rasian viimeistely epäonnistui tällä kertaa :( – liimaa tuli ihan liikaa ja se ei kuivunut täysin näkymättömäksi ja pitsinauha meni vähän huonosti. Rasian pistely on ilmaismalli Kissy-Cross -blogista.

Mari got in her advent calendar these stitchings. Partidge in a pear tree (from Just Cross Stitch magazine) and heart shaped box (freebie from the blog Kissy-Cross).

Irmelille, Jennimarille ja Maaritille pistelin pienet koristeet. Irmelin ja Jennimarin koristeissa käytin Emmulista ostamaani Sajoun Tonkin thread kimallelankaa. Aivan ihana lanka – voin suositella.

For Irmeli, Jennimari and Maarit I stitched little Christmas ornaments. The designs for Irmeli and Jennimari are from Just Cross Stitch magazines and for Maarit a freebie. I used Sajous Tonkin thread that I bought from Emmuli.

Tein itse muutaman joulukortin tänä vuonna. Tampereen messuilla näin tehdyn kortteja, joissa oli käytetty läpikuultavaa kangasta. Kangas liimataan kaksipuoleisella kontaktimuovilla korttipohjalle. Idea vaikutti helpolta ja nopealta toteuttaa. Muuten kortteja oli kiva tehdä, mutta tuo reunuksen tähtitarranauha ei meinannut tarttua kiinni.

I made some Christmas cards this year myself.

This entry was posted in Christmas, Crocheting, Cross stitches, Finished 2012, Joulu, Knitting, Neulonta, Ristipistot, Valmiit 2012, Virkkaus. Bookmark the permalink.

8 Responses to Joululahjat / Christmas presents

 1. MariJ says:

  Ihania erityisesti nuo lapaset! :) Mulla on noita Musica-kämmekkäitä kahdetkin, kun ensimmäisistä tuli vähän liian suuret. Täytyyhän sitä soittajalla aiheeseen liittyvät lämmikkeet olla. :)

 2. Jennimari says:

  Maaritilta ja Irmeliltä tuli myös joululahjat ja avasin vasta tänään Irmelin paketin joka tuli postista. Kiitos ihanista lahjoista kaikille kolmelle :)

 3. Hannaliini says:

  Ihania kaikki – aivan huippu-upeita lapasia!

 4. irmeli says:

  Aivan ihania kaikki ja kiitos paljon tuosta saamastani koristeesta. Lanka on todellakin kaunis siinä, kuten mainitsit. Mahdottoman ihanat ja kauniit ovat nuo kutomasi kirjoneuleiset lapaset, upeaa työtä! Olet myös saanut tosi ihania lahjoja niin kalenterista kuin joulupaketeista.

 5. Eila says:

  Lapaset ovat hienoja!!!
  Nättejä tyynysiä, minullakin on jossakin tulostettuna tuo rasian pistelymalli.

 6. Mari says:

  Upeita lapasia ja niin kauniita joululahjoja!
  Kiitos kovasti, päärynäpuu on niin kiva, se on tuossa hyasintin kaverina ruukussa ja punainen rasia on mitä kaunein myös. Niin voi nähdä eri tavalla asioita, kun minä vaan katsoin, että ompa nätisti viimeistelty, niin kivasti saatu pitsi liimattua :).

 7. Voi jestas mitä IHANUUKSIA

 8. Vilma says:

  Aivan ihania töitä ja erityisesti nuo virkatut enkelit ovat todella kauniita!:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Practice your mathematics :) Harjoittele matematiikkaa :) *